Öko-Tex Standard 100 är ett internationellt erkänt test- och certifikationssytem för textilier, vilket säkerställer att kläderna inte innehåller några farliga ämnen för varken människor eller naturen. Testkriterierna är standardiserade världen över och inkluderar tester av ph-värde, formaldehyd, bekämpningsmedel, tungmetaller och allergiframkallande färgämnen. Endast när det är bevisat att ett klädesplagg inte innehåller något av dessa ämnen beviljas Öko-Tex - godkännande.
är en självständig, icke vinstdrivande organisation som är dedikerad till att certifiera fabriker runt om i världen utifrån lagliga, mänskliga och etiska mål.
GOTS ® (Global Organic Textile Standard) märkning är en garanti för den ekologiska statusen på produkten; från skörden av råbomull till den slutligt förpackningen är utförd på ett miljövänligt sätt och med socialt ansvarstagande.
OCS 100 är en oberoende, internationell certifieringsorganisation och ett av de mest välkända certifikaten som täcker ekologisk bomull. OCS bygger på kontroll av tredje part för att verifiera om en slutprodukt innehåller den exakta mängden av ett visst ekologiskt odlat material. Certifikatet täcker att materialet från grunden odlas ekologiskt och är helt fritt från föroreningar från garn till den slutgiltiga produkten.
Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar förutsättningar för odlare och anställda i utvecklingsländer att förbättra sina arbets- och levnadsvillkor.
Som en av världens ledande klädproducenter känner Fruit Of The Loom ansvar för miljön och samhället, och har höga krav på kvalitet. Dessa krav skapar grunden till The Fruit Code – en uppförandekod som visar Fruit Of The Looms engagemang i att minska påverkan på miljön och att göra en positiv insats i de samhällen där de verkar. Fruit Of The Loom försäkrar att samma strikta regler även gäller alla deras leverantörer, distributörer och alla deras samarbetspartners. The Fruit Code är mer än en policy. Den är ett levnadssätt.
Fruit of the Loom är stolta över att bara använda den bästa råbomullen. Rättvisa och mänskliga rättigheter är också väldigt viktiga för Fruit of the Loom. Därför används endast etiskt producerad bomull och aldrig någonsin bomull från Uzbekistan – där brott mot mänskliga rättigheter är vardag. Det är också ett krav som företaget ställer på sina underleverantörer. Majoriteten av bomullen köps från USA vilket garanterar kvalitet, trygghet för alla och spårbarhet.
SAI arbetar för bättre arbetsförhållanden genom den egna ”SA8000 standard for decent work”, ett verktyg för att implementera goda arbetsförhållanden i en rad länder och branscher
BSCI är en icke kommersiell organisation som arbetar för förbättringar av arbetsförhållanden i leverantörskedjan. Arbetet genomförs med inspektioner med BSCI base code som måttstock.
Fair Wear Foundation (FWF) är en oberoende, ej vinstdrivande organisation som arbetar med företag och fabriker för att förbättra arbetsförhållandena inom textilindustrin. Organisationen är verksam i en rad länder i Europa, Asien och Afrika.