Om Fruit Distribution

Vår favoritfras.

Vi löser det!

Vår affärsidé och lite till.

Vi lagerför, distribuerar, förädlar och marknadsför internationellt välkända varumärken till den skandinaviska profil- och reklammarknaden.

Vi har inga drömmar om att spela huvudrollen utan trivs väldigt bra med att se till att stjärnorna glänser. Vi framhäver våra varumärken och det gör vi verkligt bra. Det hymlar vi inte med.

Vi gör produkterna tillgängliga för dig som är kund hos oss och ger dig den service du behöver. Och vi är måna om att artiklar från alla våra varumärken håller god kvalitet och levereras både snabbt och säkert.


Vår historia.

Det var en gång en container med tröjor från Tanzania. Fruit Distributions historia började 1981 när två svenska affärsmän fick betalt i T-shirts av en kund med brist på kontanter. Tröjorna skeppades från Tanzania till Sverige och såldes men kvaliteten var inte bra. Halsmuddarna gick att riva bort som blad i ett kollegieblock.

På jakt efter kvalitet. Efter lite detektivarbete förstod de att det perforerade tyget berodde på trubbiga synålar. Affärsmännen såg till att läsa på om sömnad och konfektion och blev textilkonsulter på kuppen. De letade efter tröjor med bättre kvalitet, hittade Fruit of the Loom och fick rättigheten att sälja till den svenska profilmarknaden. Och på den vägen är det.

Fruit distribution växer fram. De båda affärsmännen var vår pappa Lasse och hans kompanjon Nisse. Företaget hette då Onexeno och sålde också handdukar, förkläden och tygväskor. Under en period distribuerade vi även till detaljhandeln men numera fokuserar vi på reklam- och profilmarknaden. 2006 tog vi söner över. Genom åren har det ena starka varumärket efter det andra lagts till i vår produktportfölj – Russell, Anvil, Stormtech och Beechfield är några exempel och vi letar ständigt efter fler kvalitetsprodukter till vårt sortiment. Vi vill utvecklas och växa och då behöver man riktigt bra folk. Det har vi. De senaste åren har vi vässat kompetensen i företaget och fokuserat på en hög servicenivå och snabba leveranser, bland annat genom satsningen på vår nya webbshop för återförsäljare – Fruit B2B. Det hoppas vi att du märker.

Anders & Johan Strand